До Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. 

Хвороба й досі залишається однією з найбільш актуальних медико-соціальних проблем суспільства та є однією з провідних причин передчасної захворюваності і смертності, оскільки часто призводить до ампутації кінцівок, втрати зору, ниркової недостатності і провокує серцево-судинні захворювання.

В результаті неконтрольованого діабету виникає гіперглікемія (підвищення рівня глюкози в сироватці крові), що призводить до ураження багатьох систем організму, особливо нервів та кровоносних судин.

Основні симптоми:

  • надмірне сечовиділення
  • спрага
  • постійне відчуття голоду
  • втрата ваги
  • стомленість
  • погіршення зору

Розрізняють декілька типів діабету:

Діабет І типу (або ж інсулінозалежний) – характеризується недостатнім виробленням інсуліну. Причини виникнення недостатньо вивчені, тому запобігти захворюванню практично неможливо.

Діабет ІІ типу (інсулінонезалежний) – виникає через неефективне використання інсуліну організмом. Більшість випадків діабету цього типу пов’язані з надлишком ваги та браком фізичної активності.

Якщо у родині, в робочому колективі, у класі є люди із діагнозом – діабет, родичі, колеги, вчителі й однокласники повинні володіти елементарними знаннями про надання першої допомоги.

Тому протягом тижня в закладі було організовано різні заходи, присвячені темі боротьби із цукровим діабетом. Для учнів 7-х класів було організовано зустріч із представником організації “Діа-діти”, викладачкою Донецького національного університету імені Василя Стуса Гевлич Ларисою Леонідівною, яка розповіла школярам про особливості захворювання на діабет, основні ознаки й симптоми, спосіб життя людей із цим діагнозом, шляхи профілактики, здоровий спосіб життя й про алгоритм дій, якщо є знайомі чи однокласники, хворі на цукровий діабет.

Comments are closed.
Позначки
Контактна інформація
  • вул. Соборна 94, м. Вінниця, 21000
  • +380 432 673254
  • nvk2@galaxy.vn.ua
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
Sch2
2017-03-13T11:54:16+02:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. Sch2 2017-03-13T11:54:16+02:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://sch2.edu.vn.ua/testimonials/positive-impact/
0
Sch2