Конкурсна робота проєкту  “Дитинство без меж”

Екокліп на тему 

“Страшний результат війни”

Важко усвідомлювати, що в нашій країні триває страшна війна майже після 80-ти років заклику “Ніколи знову!”.

На жаль, знищення пам’яток інфраструктури, забруднення навколишнього середовища та тисячі смертей ні в чому не винних людей — це реалії сьогодення. Всі негаразди, які принесла війна у наше життя, потрібно пам’ятати та вміти аналізувати, щоб потім будувати вільну, демократичну країну. Саме тому ідеєю створення екокліпу колективом та учнями 3-х, 4-х класів Комунального закладу “Вінницький ліцей № 2” було висвітлити “страшний результат війни” та заклик – “… в серці тримати надію і віру в перемогу”.

Слова, на які знято екокліп, написала вчителька початкових класів КЗ “ВЛ № 2” Марія Віталіївна Жорина. Вона наголошує, що слова вірша, який був покладений на музику Never Beats “Instrumental Beats”, розкривають тематику знищення природи та екосистем внаслідок бомбардувань.  У  вірші розповідається про  знищення лісів, річок та озер, забруднення ґрунту та повітря внаслідок надзвичайних ситуацій. Провідним мотивом вірша є віра і надія в оновлення природи, розуміння людьми важливості екологічного балансу.

У створенні екокліпу брали участь усі учасники освітнього процесу початкової школи КЗ “ВЛ № 2”:  учні, батьки та вчителі. Відеокліп на екологічну тематику пропонує глядачам зануритись у проблеми екології, що виникають під час воєнного конфлікту.

На початку екокліпу чути звук сопілки — українського народного інструмента. Виконавицею гри на сопілці є мати учениці 3-В класу нашого ліцею — Яніна Костянтинівна Шифріна. Саме сопілка є символом національної ідентичності нашого народу, що відображає культурну спадщину. Наче закликає, що Україна, як музика, вічна.

Реп читає збірна команда учнів 3-х, 4-х класів КЗ “ВЛ № 2”. З кожної паралелі 3-х та 4-х класів взято по 2 учні, щоб показати, наскільки люди різного віку, з різними характерами та поглядами можуть зробити разом спільну справу. Наче українці зі Сходу, Заходу, Півночі та Півдня, об’єднавшись, будуватимуть сильну, єдину країну. 

У кліпі учні закликають до зупинки війни й розвитку мирних та дипломатичних шляхів вирішення конфліктів. Діти підкреслюють, що війна не тільки спричиняє людську трагедію, але також завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу.

Художнім керівником проєкту є вчитель хореографії КЗ “ВЛ № 2” Яна Миколаївна Протоцька. Вона детально підбирала рухи для учасників конкурсу, щоб розкрити усю суть сюжету — стійкість та незламність у боротьбі за свободу. 

А координатором усього процесу від початку створення до завершення екокліпу  є заступник директора з навчально-виховної роботи “КЗ ВЛ № 2” Світлана Вікторівна Веретковська.

Відеокліп використовує яскраву кольорову гаму та музику, щоб викликати емоційну відповідь у глядачів і спонукати їх діяти. Слова пісні впро втрату, горе та надію, які передаються через яскраві образи та сюжетну лінію відеокліпу. Використані фрагменти відеоматеріалів, які висвітлюють розвиток подій в мирний час та акцентують увагу на реаліях сьогодення, підкреслюють пережитий біль та викликають надію на краще.

Завершальна частина відеокліпу нагадує глядачам про важливість збереження природи та створення мирних умов для її розвитку, втілює віру в мирне та переможне майбутнє.

Comments are closed.
Позначки
Контактна інформація
  • вул. Соборна 94, м. Вінниця, 21000
  • +380 432 673254
  • nvk2@galaxy.vn.ua
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
Sch2
2017-03-13T11:54:16+02:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. Sch2 2017-03-13T11:54:16+02:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://sch2.edu.vn.ua/testimonials/positive-impact/
0
Sch2