Родюк Аліна – шкільний омбудсмен, уповноважена з прав дітей Вінницької територіальної громади ІХ каденції

За результатами 2 етапу конкурсу дитячих омбудсменів «Права для наймолодших» віце-президент нашого закладу, омбудсмен Родюк Аліна, учениця 9-В класу ( лідер гуртка шкільних омбудсменів ( кер. Рябошапка Л. В.) виборола 2 місце та увійшла до Уповноважених з прав дітей Вінницької територіальної громади 9 каденції. Пишаємося досягненнями та активною громадянською позицією шкільного омбудсмена!

Метою роботи шкільного омбудсмена є надання усебічної допомоги всім учасникам освітнього процесу в набутті досвіду демократичної поведінки і взаємодії.

Робота шкільного омбудсмена

Омбудсмен[ (від швед.ombudsman«представник»)— посадова особа, на яку покладаються функції контролю за дотриманням законних прав та інтересів громадян в діяльності органів виконавчої влади і посадових осіб. Офіційні назви посади в різних країнах розрізняються. На сучасному етапі посада омбудсмена існує в понад 100 країнах світу.

Метою роботи шкільного омбудсмена є надання усебічної допомоги усім учасникам освітнього процесу в набутті досвіду демократичної поведінки і взаємодії.

В нашій школі на цю посаду обрано ученицю 10-А класу Онопрієнко Ірину, яка відзначається принциповістю, чесністю і наполегливістю. Ми бажаємо Ірині успіхів у виконанні такого відповідального завдання.

З питань захисту прав дитини учні школи можуть звертатися до Онопрієнко Ірини у письмовій формі чи особисто.Уповноважений з прав захисту дитини КЗ “ХСШ № 15” обов’язково розгляне ваші заяви і надасть дійову допомогу.

Якщо ви вважаєте, що Ваші права або права дитини як учасника освітнього процесу були порушені, виникло нерозуміння між Вами, Вашою дитиною і учителем, класним керівником, адміністрацією школи або Вам потрібна правова консультація у рамках функціонування школи – звертайтеся до шкільного омбудсмена.

Якщо Вам потрібна інформація про існуючі нормативні і гігієнічні вимоги до організації учбового процесу – звертайтеся до ОМБУДСМЕНА!

Якщо Ви хочете внести пропозиції по удосконаленню і розвитку освітнього закладу – звертайтесь до ОМБУДСМЕНА!

Уповноважений в школі – ця неофіційна особа, яка розбирає конфліктні ситуації, відстежує дотримання законних прав і інтересів учнів, учителів і батьків, займається правовим вихованням, освітою і профілактикою правопорушень.
Пріоритетним напрямом діяльності Уповноваженого є захист прав дітей.

У основі роботи Уповноваженого лежить філософія співпраці.

Омбудсмен є гарантом:

  • Захисту прав і законних інтересів усіх учасників освітнього процесу.
  • Реалізації на практиці існуючих нормативних і гігієнічних вимог до організації учбового процесу і умов праці.

Омбудсмен бере участь в:

  • Правовому вихованні і освіті школярів;
  • Формуванні правового простору в школі.
Comments are closed.
Позначки
Контактна інформація
  • вул. Соборна 94, м. Вінниця, 21000
  • +380 432 673254
  • nvk2@galaxy.vn.ua
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
Sch2
2017-03-13T11:54:16+02:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. Sch2 2017-03-13T11:54:16+02:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://sch2.edu.vn.ua/testimonials/positive-impact/
0
Sch2