Шахрайство — не забавка

© Анастасія Матвійчук, вихованка гуртка «МедіаЛаб»

4 лютого, для старшокласників відбулась онлайн-бесіда з кібербулінгу “Шахрайство — не забавка”. Вакало Людмила Олександрівна розповіла учням про небезпеку в інтернеті, зокрема — про  шахрайство. Учнів ознайомили з найбільш поширеними способами шахрайства, коли злочинці представляються робітниками банків або державними працівниками, продемонстрували сліди, які залишають після себе злочинці, що й допомагає кіберполіції знайти правопорушників. Тепер ми знаємо, як створити безпечний пароль та захистити себе від зламів сторінок у соціальних мережах. Також підліткам надали поради щодо відвідування сайтів та покупок в інтернеті. Старшокласники охоче брали участь у дискусії. Найбільш активними були Іванова Людмила, Коломієць Ілля, Бабіч Паша, Кнап Дарина, Островська Маргарита та Сумарук Катерина.

Нинішня бесіда справила на учнів незабутнє враження.

Камінський Ілля: «Було цікаво: дізнався, як зробити свій пароль надійним,  щоб він не потрапив у руки шахраїв».

Хлопюк Жасміна: «Було дуже цікаво дізнатися подробиці про кібершахрайство та навчитися захищатися від нього. Мені неймовірно сподобалась ця онлайн-бесіда».

Медведєв Гліб: «Це був дуже цікавий захід з потрібною інформацією. Дізнався, як надійно захистити особисті дані».

Блажієвський Владислав: «Я думав, що бесіда буде нудною, але виявилася дуже цікавою. Сподіваюсь, це допоможе мені уникати шахраїв у майбутньому».

Войткова Крістіна: «Мені сподобалося, що Людмила Олександрівна  розповідала про реальні ситуації, які можуть трапитись із кожним, і вихід із них».

Карманчук Віталій: «Здивувала обізнаність старшокласників у питаннях кібербезпеки».

Марич Анна: «Онлайн-бесіда досить сподобалась. Дізналась більше про інтернет-шахраїв. Тепер знаю, як не потрапити на слизьке та що робити, щоб не бути мухою в окропі».

Зарандія Каріна: «Мені було дуже корисно: я дізналася багато нового про пастки аферистів,  і тепер можу впевнено сказати, що знаю, як правильно користуватися соціальними мережами та не потрапити на шахраїв».

Семенова Анна: «Мені дуже сподобалася виховна годинна. Я дізналася, як не стати жертвою кібершахраїв».

Гойда Катерина: «Бесіда виявилась досить насиченою. Я дізналась багато нового та переконалась у важливості кібербезпеки».

Зеленчук Софія: «Сподобалася нова та цікава інформація, як уберегтися від шахраїв. Буду використовувати в повсякденному житті».

Паламарчук Олександр: «Бесіда була пізнавальна. Мені сподобалась розповідь про те,  як підбирати паролі, щоб злочинці не змогли зашкодити вам».

Ліснюк Іван: «У мене залишились хороші враження після онлайн-бесіди. Я вважаю, що нині кожен повинен бути освіченим у сфері кібербезпеки, ми повинні знати,  як захистити себе у кіберпросторі».

Паламарчук Дмитро: «Мене здивувало, що всі дані про мене можуть дізнатися, якщо я просто перейду за посиланням. Також мені сподобалось, що нам розповіли про спеціальні сайти, за допомогою яких можна виявити шахраїв».

Хоменко Каріна: «Нинішня онлайн-бесіда допомогла мені більше розібратися в тому, що значить кібершахрайство і як його уникати. Я вважаю, що це актуально в наш час, адже багато людей щоденно стикаються із цією проблемою».

Кравчук Арсен: «Тепер я знаю, що шахраї можуть скористатися не тільки кодом банківської картки, а й через певні сайти одержувати інформацію про користувачів. Віднині будемо обережніше користуватись інтернет-ресурсами».

Руда Анастасія: «Бесіда була корисною та цікавою. Тепер буду використовувати ці поради для своєї інтернет-безпеки».

Копильцева Анастасія: «Бесіда була досить цікавою та пізнавальною, адже нині питання кібербезпеки є дуже актуальним, тому кожному варто знати, як зберегти свої дані у всесвітній павутині».

Штельмах Анна: «Захід був надзвичайно корисним і пізнавальним. Уся інформація структурована й доступна, що допомає краще зрозуміти важливість такої теми, а особливо усвідомити, що кібершахрайство може статися з кожним».

Будз Валерія: «Мені сподобалась вся розповідь,  інформація була цікавою та пізнавальною».

Мельничук Ілля: «Мені дуже сподобалось: усе розповідали легко і зрозуміло».

Мрих Ліза: «Я дізналася, як можна убезпечити свої персональні дані в інтернеті. Надалі буду використовувати ці знання в житті».

Пасинкова Ольга: «Чудове враження. Цікава та корисна інформація, яка допоможе в житті».

Ліснюк Анастасія: «Сподобалось докладне пояснення,  як уникнути неприємних ситуацій в інтернеті. Мене вразило те,  на що люди здатні заради обману».

Коломієць Ілля: «Я сподіваюсь, що після цього уроку я ніколи не стану жертвою шахрайства, адже тепер знаю, як уберегти себе!»

Філімець Дар’я: «Урок був цікавий, пізнавальний, дізналась багато нового».

Comments are closed.
Останні новини
Позначки
Контактна інформація
  • вул. Соборна 94, м. Вінниця, 21000
  • +380 432 673254
  • nvk2@galaxy.vn.ua
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
Sch2
2017-03-13T11:54:16+02:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. Sch2 2017-03-13T11:54:16+02:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://sch2.edu.vn.ua/testimonials/positive-impact/
0
Sch2