«Бути здоровим – означає бути вільним»

Вітаючись, українці часто кажуть: «Доброго здоров’я!» чи «Здоровенькі були!», а на прощання бажають: «Бувайте здорові!», наголошуючи на цінності здорового життя кожного.

7 квітня – у Всесвітній день здоров’я – увесь світ нагадує про дбайливе ставлення до здоров’я кожної нації. Цей день було впроваджено на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 1948 році.

Щоб бути здоровим, необхідні власні зусилля, постійні та значні, замінити їх нічим не можна. Тільки за цієї умови людина зможе зрозуміти сенс буття, відчути повноту своїх сил, пізнати залежність здорового духу від здорового тіла, вміти спрямовувати свої духовні сили на зміцнення сил фізичних.

М. Амосов

Бути здоровим – це природне прагнення людини. Здоров’я означає не просто відсутність хвороб, а й фізичне, психічне, соціальне благополуччя. Гармонія фізичного, духовного й соціального стану людини підвищує резерви здоров’я, створює умови для творчого самовираження в різних сферах нашого життя. Активна та здорова людина надовго зберігає молодість, продовжуючи творчу діяльність, не дозволяючи «душі лінуватись».

Щоби повніше використовувати власні духовні та фізичні резерви, слід не впадати в розпач через тимчасові слабкості, а вірити в захисні сили свого організму й учитись управляти ними.

Одним із важливих завдань сучасної школи є виховання фізично, морально, соціально, духовно здорового громадянина. Адже стан здоров’я населення України свідчить про наявність реальної загрози нашій нації.

Сьогодні майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення в стані здоров’я. Тільки за останні 5 років на 41% збільшилася кількість учнівської молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп. На 60% зросла кількість неповнолітніх, які вдаються до шкідливих звичок.

У закладах нашого міста напередодні Всесвітнього дня здоров’я проводяться тематичні заходи, які ще раз нагадують про важливість здорового способу життя, діти розповідають про свої спортивні заняття, переглядають відео про основи раціонального харчування, наголошують на необхідності додержання правильного режиму дня, заохочуючи громаду берегти й цінувати здорове життя. Пам’ятаймо, що інвестуючи в здоров’я – ми інвестуємо в своє майбутнє.

Доброго здоров’я, друзі!

Comments are closed.
Позначки
Контактна інформація
  • вул. Соборна 94, м. Вінниця, 21000
  • +380 432 673254
  • nvk2@galaxy.vn.ua
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
Sch2
2017-03-13T11:54:16+02:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. Sch2 2017-03-13T11:54:16+02:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://sch2.edu.vn.ua/testimonials/positive-impact/
0
Sch2